onsdag 12 juli 2017

Italiensk köttgryta


Italiensk köttgryta
4 portioner
750g kött med ben
1msk olivolja 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
1 morot 
1 pkt bacon 
2 msk tomatpure 
1 lagerblad 
1 dl rött vin 
3dl vatten 
1msk oxfond 
0.5 tsk torkad oregano 
0.5 tsk fänkålsfrön 
1dl kokta vita bönor 
salt och svartpeppar

Hetta upp oljan och bryn köttet. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och slanta morötterna. Delat baconet i bitar. Blanda ner det och bryn det med. Tillsätt tomatpuren. Häll på vin, vatten, fond och kryddor. Låt koka i 1h. Dela köttet från benen. Tillsätt bönorna och låt koka upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar