onsdag 12 juli 2017
Italiensk köttgryta
Italiensk köttgryta
4 portioner
750g kött med ben
1msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 pkt bacon
2 msk tomatpure
1 lagerblad
1 dl rött vin
3dl vatten
1msk oxfond
0.5 tsk torkad oregano
0.5 tsk fänkålsfrön
1dl kokta vita bönor
salt och svartpeppar
Hetta upp oljan och bryn köttet. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och slanta morötterna. Delat baconet i bitar. Blanda ner det och bryn det med. Tillsätt tomatpuren. Häll på vin, vatten, fond och kryddor. Låt koka i 1h. Dela köttet från benen. Tillsätt bönorna och låt koka upp.
Etiketter:
kött,
matlagning,
vilt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar