fredag 21 juli 2017

Othello


Othello är en smaskigare variant av prinsesstårta

Othello
8 portioner
Sockerkaksbotten:
3 ägg
1.25 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0.5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
smör och ströbröd
Mandelbotten:
3.5 dl mandelmjöl
2 dl florsocker
4 äggvitor
Fyllning:
8 dl vaniljkräm
2 dl jordgubbssylt
Garnering:
1 grönt marsipanlock
1 påse mandelspån
50 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten av ingredienserna till sockerkakssmeten. Häll upp i formen och brädda i ca 20min.

Sänk ugnen till 125 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda florsocker och mandelmjöl och vänd ner. Bred ut till två runda bottnar på ett bakplåtspapper. Grädda i ca 20min.

Dela sockerkaksbotten i två delar.

Lägg en mandelbotten längst ner. Bred vaniljkräm ovanpå. Lägg på en sockerkaksbotten och lägg jordgubbssylt ovanpå. Lägg på nästa sockerkaksbotten och bred på vaniljkräm. Lägg på den sista botten och bred resten av vaniljkrämen över hela kakan. Smält chokladen. Lägg marsipanlocket på tårtan. Bred choklad längs kanterna och tryck fast mandelspån i chokladen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar