lördag 15 juli 2017

Mjölkfri tårta med maräng och äggkräm

Tipset om denna smaskiga tårta som passar mjölkallergiker kommer från Bara en kaka till.


Mjölkfri tårta med maräng och äggkräm
6 portioner
Marängbotten:
4 äggvitor
1 tsk ättiksprit
2,5 dl socker
Äggcrème:
4 äggulor
en nypa vaniljpulver
1 dl socker
50 g mjölkfritt margarin
Till garnering:
4 dl havregräddegrädde
strössel
ätbara blommor


Sätt ugnen på 100C. Separera äggen och spara äggulorna till äggcrèmen. Vispa äggvitor med ättiksprit till ett vitt skum, tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills du fått en tjock och fast maräng. Rita upp en cirkel på ett bakplåtspapper, gärna med hjälp av en uppochnedvänd mattallrik, och bred ut marängsmeten på den. Tänk på att det ska i äggcrème däri sen, så gör högre kanter på marängen. Grädda i mitten av ugnen i 1h, stäng sedan av ugnen och låt den svalna helt med marängbottnen kvar därinne.

Till äggcrèmen sjuds äggulor med vaniljpulver och socker, rör försiktigt hela tiden. Ta sedan från värmen och häll i mjölkfritt margarin skuret i bitar. Rör tills det smält och du har en jämn smet. Låt den svalna innan du brer den på marängen.

När du brett på den svalnade äggcrémen på den undre botten lägg på den andra botten. Vispa då grädden och bred på. Dekorera med strössel och ätbara blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar