De här lättgjorda bullarna kommer ursprungligen från Underbara Clara.
Långpannebulle med grop
25-30st
150 gram smör
4 dl mjölk
50g jäst
1 ägg
1 dl strösocker
0.5 tsk salt
ca 1 l vetemjöl
1 ägg till pensling
Pärlsocker
Smör till långpanna
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
100g cream cheese
Smält smöret och rör ner mjölken. Smula i jästen. Rör ner ägg, socker och salt. Rör ner mjölet lite i tagen tills det blir en jämn men lös deg. Låt jäsa i 30min.
Smörj en långpanna. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Sätt ugnen på 225 grader.
Häll upp degen i en långpanna och platta till. Tryck massor av gropar i degen och fyll med fyllningen. Låt jäsa i 30min.
Vispa upp ägget och pensla. Strö över pärlsocker och grädda i ca 15min. Skär i rutor när den har svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar