fredag 28 juli 2017

Favoritgifflar



Favoritgifflar
16 st
100g margarin
1 dl havremjölk
30 g jäst
1.5 msk socker
5 dl vetemjöl
fyllning:
apelsinmarmelad
pärlsocker till garnering

Sätt ugnen på 250 grader. Rör socker och margarin poröst. Ljumma havremjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop degen. Knåda och kavla ut degen till två runda plattor. Sporra ut 8 snibbar ur varje platta. Klicka på fyllningen. Rulla ihop snibbarna och forma dem till gifflar. Lägg gifflarna pe en plåt och låt jäsa i ca 40 min. Pensla med havremjölk, strö över pärlsocker och grädda i ca 5min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar