måndag 10 juli 2017

Daimrulltårta


Daimrulltårta
3 ägg 
1.5 dl socker 
0.75 dl potatismjöl 
0.25 dl vetemjöl 
1 msk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
Smörkräm 
100 gram mjukt smör 
1.5 dl florsocker 
2 tsk vaniljsocker 
1 dl karamelliserad mjölk 
1 st dubbeldaim

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en långpanna och klä den med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt i cirka 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag. Häll smeten i långpannan och grädda den i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Håll koll på den för den bränns väldigt lätt.

Mät upp smöret och dela det i bitar så det mjuknar, vispa det sedan med elvisp. Måtta upp florsocker och vaniljsocker och vispa i smöret. Rör i den karamelliserade mjölken. Hacka daimen och rör ner i smörkrämen. Bred ut smörkrämen över den avsvalnade rulltårtan i ett jämnt lager och rulla ihop till en tight rulltårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar