3 ägg
1.5 dl socker
0.75 dl potatismjöl
0.25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Smörkräm
100 gram mjukt smör
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl karamelliserad mjölk
1 st dubbeldaim
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en långpanna och klä den med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt i cirka 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag. Häll smeten i långpannan och grädda den i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Håll koll på den för den bränns väldigt lätt.
Mät upp smöret och dela det i bitar så det mjuknar, vispa det sedan med elvisp. Måtta upp florsocker och vaniljsocker och vispa i smöret. Rör i den karamelliserade mjölken. Hacka daimen och rör ner i smörkrämen. Bred ut smörkrämen över den avsvalnade rulltårtan i ett jämnt lager och rulla ihop till en tight rulltårta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar