söndag 14 september 2014
Svampfärserad kalvrulle
Svampfärserad kalvrulle
8 portioner
1 kg kalvstek
1 tsk salt
1 krm peppar
1 liten gul lök
50 g smör
25 g torkad svamp
250 g köttfärs
Sätt ugnen på 250 grader. Skråskär köttet så det blir platt. Krydda båda sidorna med salt och peppar. Lägg svampen i blöt. Skala och hacka löken. Stek löken och svampen i en matsked av smöret. Mixa lök och svampblandningen och blanda med köttfärsen. Bred köttfärsröran på köttet och rulla ihop. Bind ihop steken och lägg i i en ugnsfast form. Lägg resten av smöret ovanpå. Sätt in steken i ugnen och sänk temperaturen. Grädda tills steken har uppnått 70 grader, det tar ca 1.5h. Skiva sen upp och servera med sås och potatis.
Etiketter:
kött,
köttfärs,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar