söndag 14 september 2014

Svampfärserad kalvrulle


Svampfärserad kalvrulle
8 portioner
1 kg kalvstek
1 tsk salt
1 krm peppar
1 liten gul lök
50 g smör
25 g torkad svamp
250 g köttfärs

Sätt ugnen på 250 grader. Skråskär köttet så det blir platt. Krydda båda sidorna med salt och peppar. Lägg svampen i blöt. Skala och hacka löken. Stek löken och svampen i en matsked av smöret. Mixa lök och svampblandningen och blanda med köttfärsen. Bred köttfärsröran på köttet och rulla ihop. Bind ihop steken och lägg i i en ugnsfast form. Lägg resten av smöret ovanpå. Sätt in steken i ugnen och sänk temperaturen. Grädda tills steken har uppnått 70 grader, det tar ca 1.5h. Skiva sen upp och servera med sås och potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar