söndag 14 september 2014

Äpplekaka med hasselnötter

Jag valde att testa ännu ett recept från matgeek men kunde inte låta bli att modifiera det lite.

Äpplekaka med hasselnötter
8 portioner
75g smör
2 ägg
2 dl socker
0.5 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
100 g mandelmassa
3-5 äpplen
0.5 tsk kanel
2 dl hasselnötter
smör och ströbröd


Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbara kanter. Smält smöret och låt svalna en aning. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner mjölken i äggsmeten. Rör sen ner torrvarorna. Riv mandelmassan och rör ner. Rör till sist ner smöret. Skiva äpplena i åttondelar och ta bort kärnhuset. Fördela äpplena över smeten och strö över kanelen. Grovhacka hasselnötterna och strö över. Grädda i ugnen i 30-50 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar