Laxpanna
4 portioner
375g skinnfri laxfile
100g färska champinjoner
0.5 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
0.5 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
8 morötter
0.5 g saffran
2 msk smör
2 msk tomatpure
2dl torrt vitt vin
4dl vatten
1 msk koncentrerad fiskfond
2dl creme fraich
salt, svartpeppar
0.5 g saffran
2 msk smör
2 msk tomatpure
2dl torrt vitt vin
4dl vatten
1 msk koncentrerad fiskfond
2dl creme fraich
salt, svartpeppar
Skär laxen i 2cm tärningar. Borsta, ansa och skiva svampen. Skala och
hacka vitlöken. Skala och slanta morötterna. Stek svampen så vätskan
försvinner. Tillsätt smör, saffran och lök och fräs ett par minuter.
Tillsätt tomatpure, sambal oelek, vin, vatten, fond och creme fraich.
Småkoka utan lock i 4-5min. Tillsätt laxen och låt koka ytterligare
5min. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar