torsdag 11 september 2014

Lax i kokossås


Lax i kokossås
4 portioner
3 scharlottenlökar
1 paprika
2 morötter
1 vitlöksklyfta

2 tsk färsk ingefära
1 tsk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
0.5 tsk salt
2 msk fisksås

250 g laxfile 

Skala och skär löken i små klyftor.  Dela och kärna ur paprikan. Skär den i centimeterstora biter. Skala och skiva morötterna. Pressa vitlöken och riv ingefäran. Rör samman currypasta och kokosmjölk i en kastrull. Tillsätt alla skurna grönsaker och alla kryddor. Låt koka upp och koka i ca 5 min. Skär laxen i kuber på 3 cm. Vänd ner dem i grytan. Sjud i 5 min. Smaka av med mer fisksås. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar