måndag 20 januari 2020

Västafrikansk jordnötsgryta

Ännu ett recept där ursprunget är feeders

Västafrikansk jordnötsgryta
5 portioner
1 gul lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
1 tsk fisksås
1 tsk ansjovispasta
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
200g grönkål
1 dl jordnötssmör
olja
Salt och peppar efter smak

Skala och hacka löken. Tärna paprikan. Skala och skiva vitlöken. Stek löken, vitlöken och paprikan i olja tills löken är genomskinlig. Rör ner kryddorna och stek någon minut till. Skär bort de stora bladnerverna och strimla grönkålen. Rör ner grönkålen och de krossade tomaterna. Koka i 15 minuter. Rör ner jordnötssmöret och koka i några minuter till. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar