måndag 20 januari 2020
Citron- och marängpaj i portionsformar
Citron- och marängpaj i portionsformar
4 portioner
6 digestivekex
250 g mascarponeost
1 äggula
0.5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk lemon curd
rivet skal av 1 citron
0.5 dl socker
3 msk pressad citron
2 äggvitor
1 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen lägg i botten av formarna. Vispa marcarpone, äggulan och vispgrädden. Tillsätt vaniljsocker, lemon curd, citronskal, socker och citronsaft. Fördela i formarna. Vispa äggvitorna med sockret. Lägg marängsmeten överst. Grädda i 10 min. Servera genast.
Etiketter:
efterrätt,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar