URsprungligen kommer receptet från Underbara Clara.
Pumpakaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk kanel
2 tsk mald ingefära
1 dl pekannötter
1.5 dl olja
4 dl riven pumpa
Frosting:
50 g mjukt smör
150 g färskost
3 dl florsocker
Dekoration:
1 dl pekannötter
Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka pekannötterna. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda i alla torra ingredienser. Tillsätt sedan oljan och den rivna pumpan. Vänd ner nötterna.
Smöra och bröa en rund form och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
Medan kakan svalnar rör ihop glasyren. Bred på glasyren vid servering och lägg på de sista nötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar