fredag 3 januari 2020

Fantastisk risotto

Jag följde feeders instruktioner för att lyckas med denna risotto.

Fantastisk risotto
4 portioner
2 msk smör
1 schalottenlök
200 g Risottoris
1.5 dl vitt vin 
1.2 liter grönsaksbuljong
50 g smör
50 g finriven lagrad ost

Häll buljongen i en gryta och låt puttra.
Skölj riset tills vattnet är helt klart när du rör runt. Det tar många gånger.
Skala och finhacka löken.
Stek löken i smöret på medeltemperatur tills löken blir genomskinlig. Höj temperaturen och häll i riset. Rör hela tiden och stek tills riset slutar fastna ihop och fastna i botten, det tar några minuter. Häll på vinet och sänk temperaturen. När vinet är borta häll på buljong tills det täcker riset. Rör riset nästan hela tiden och tillsätt mer buljong när det behövs. När all buljong är tillsatt stäng av plattan och rör ner smör och ost och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar