torsdag 9 januari 2020

Churros med clementinsocker och glöggsirap

Ännu ett recept från feeders.

Churros med clementinsocker och glöggsirap
6 portioner
1.5 dl mjölk
1.5 dl vatten
125 g smör
1 krm salt
0.5 tsk strösocker
3.5 dl vetemjöl
3 ägg
Neutral matolja till fritering
clementinsocker:
2 clementiner
2 dl socker
glöggsirap:
2 dl glögg
1.5 dl socker

Tvätta av clementinerna och riv skalet från dem. Mixa det rivna skalet med sockret.
Koka ihop glögg och socker på låg värme till en sirapskonsistens.
Koka upp vätska, smör, salt och socker i en tjockbottnad kastrull.
När det bubblar, sänk till medelvärme. Vispa i en dl mjöl. När mjölet är iblandat, tillsätt nästa dl och vispa i det. Byt sen till en slev och blanda i det resterande mjölet. Degen ska bli till en klump som inte längre kladdar fast i kastrullen.
Lägg över degen i en skål och vispa med elvispa i fem minuter. Och tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa.
Fyll en kraftig sprits. Spritsa ut och fritera i 180 gradig olja tills de är gyllene på alla sidor. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
Strö över socker och ringla över sirapen vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar