Till jul testade jag två nya sorters sill
Apelsinsill
1 förpackning inläggningssill
1 apelsin
1 rödlök
2 tsk kryddpeppar
0.5 tsk hela nejlikor
0.5 dl ättikssprit (12%)
1 dl vatten
1.5 dl socker
Skala av det yttersta skalet från apelsinen. Pressa saften från apelsinen. Blanda kryddor, apelsinskal, apelsinsaft, ättika, vatten och socker i en kastrull och låt koka upp och sjuda tills sockret har löst sig, låt sen svalna något. Skiva rödlöken. Varva rödlök och sill i en burk. Häll på ättikslagen. Sillen är redo att äta dagen efter.
Äpple- och ingefärasill
1 förpackning inläggningssill
1 äpple
1.5 cm färsk ingefära
2 tsk rosepeppar
0.5 dl ättikssprit (12%)
1.5 dl vatten
2 dl socker
Skala och strimla ingefäran. Blanda kryddor, ättika, vatten och socker i en kastrull och låt koka upp och sjuda tills sockret har löst sig, låt sen svalna något. Kärna ur och skiva äpplet. Varva äpple och sill i en burk. Häll på ättikslagen. Sillen är redo att äta dagen efter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar