torsdag 10 juli 2025

Rökt bringa ala Montreal


Rökt bringa ala Montreal
20 portioner
5 kg bringa
12g nitratsalt
1 dl grovt salt
1 msk grovmalen svartpeppar
1 tsk mald vitpeppar
1 tsk senapspulver
1 tsk koriander
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 tsk chilipulver
1 msk dillfrön
svartpeppar
lönnträ till röken

Blanda alla kryddor och klappa köttet med det. Lägg i en bunke i kylen och låt rimma i 7-8 dagar. Tvätta av kryddorna och lägg i kallt vatten i 1.5h för att dra ut lite salt. Lägg köttet i kylen över natten för att ytan ska torka upp. Krydda köttet med svartpeppar runt om. Rök köttet på grillen på 100-125 grader tills det går 75 grader. Ugnsbaka sen med vattenbad tills köttet når 90 grader.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar