lördag 26 juli 2025

Pasta Braciole

Ursprungligt recept från Feeders

Pasta Braciole
4 portioner
4 skivor älgkött på ungefär 100-150 g styck
4 skivor prosciutto
2 vitlöksklyftor
2 msk ströbröd
1 dl finriven parmesan
1 dl finhackad persilja
salt och svartpeppar
olja
5 dl rött vin
1 burk konserverade tomater
2 msk tomatpuré
5 dl ox- eller kalvbuljong
1 msk italiensk salladskrydda
salt, svartpeppar och eventuellt lite socker för smaksättning

Banka ut köttskivorna försiktigt. Lägg en skiva prosciutto på varje köttbit. Pressa vitlök och blanda med ströbröd, parmesan och persilja och lägg lite på varje köttbit. Rulla ihop hårt och fäst med tandpetare. Salta och peppra.

Bryn rulladerna med tandpetare. Lyft upp köttet och häll på vinet och låt reducera till hälften av vätskan är borta. Häll på konserverad tomat, tomatpuré, buljong och italiensk salladskrydda. Rör runt och lägg ner köttet. Låt puttra i en timma vänd sen rulladerna och puttra en timma till.

Skär rulladerna i skivor. Smaka av såsen med salt, peppar och socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar