Franska snibbar
ca 30 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 l vetemjöl
1 ägg
fyllning:
60 g vallmofrön
0.75 dl mjölk
75 g smör
1 dl socker
1 dl russin
1 tsk saft av en citron
1 ägg till pensling
pärlsocker och vallmofrön till garnering
ca 30 st
150g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
ca 1 l vetemjöl
1 ägg
fyllning:
60 g vallmofrön
0.75 dl mjölk
75 g smör
1 dl socker
1 dl russin
1 tsk saft av en citron
1 ägg till pensling
pärlsocker och vallmofrön till garnering
Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa. Stöt vallmofröna. Koka dem i några minuter i mjölken. Blanda samman fyllningen.
Kavla ut degen till en fyrkant. Bred ut fyllningen på längden av kakan så att den täcker två tredjedelar. Vik in den ofyllda delen. Vik ännu en gång så att skarven kommer neråt. Skär ut trekanter och lägg på en plåt. Låt jäsa.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och vallmofrön. Grädda i 250 grader i ca 6 min. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar