Ursprungligt recept från Susannes Skafferi.
Kladdkaka i långpanna med mandeltosca
20 bitar
Kladdkaka
400 g smör
7 dl strösocker
400 g smör
7 dl strösocker
2.5 dl kakao
4.5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
6 ägg
Mandeltosca
2.5 dl ljus sirap
3 dl strösocker
150 g smör
2.5 dl vispgrädde
1 tsk salt
4.5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
6 ägg
Mandeltosca
2.5 dl ljus sirap
3 dl strösocker
150 g smör
2.5 dl vispgrädde
1 tsk salt
450 g mandelspån eller mandelsplitter
Bryn smöret till kakan och låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakpapper i en långpanna
Rör ihop de torra ingredienserna. Rör ner smöret och sen ett ägg i taget. Rör tills det är en slät smet. Fördela i långpannan och grädda ca 20min.
Sjud allt utom mandeln till toscasmeten i 5-10min. Rör ner hälften av mandeln.
Strö över resten av mandeln över kakan. Ringla över smeten. Grädda i 10-15min till tills kakan är lagom kladdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar