Ursprungligt recept från Underbara Clara.
Asiatisk sallad med ris och kyckling
4 portioner
300 g sushiris
800 g kycklingfärs
0.5 dl sesamolja
0.5 dl soja
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära
Wasabi
2 Gurkor
2 röda paprikor
2 morötter
cashewnötter
rostade sesamfrön
sås:
1 dl creme fraiche
0.5 dl majonäs
2 msk soja
4 portioner
300 g sushiris
800 g kycklingfärs
0.5 dl sesamolja
0.5 dl soja
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära
Wasabi
2 Gurkor
2 röda paprikor
2 morötter
cashewnötter
rostade sesamfrön
sås:
1 dl creme fraiche
0.5 dl majonäs
2 msk soja
Tvätta riset och lägg det i blöt i ca 20 minuter. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
Fräs färsen i en stekpanna så att den får färg. Smaksätt med sesamolja, soja, vitlök och ingefära. Smaka av med wasabi
Tärna grönsakerna. Koka riset enligt instruktioner på paketen. Blanda såsen.
Lägg riset i botten och lägg på färsen och grönsakerna. Ringla över såsen. Strö över nötter och sesamfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar