Kyckling med sötsur sås
3 portioner
3 kycklingfiléer
1 liter frityrolja
marinad:
1 msk soja
salt
vitpeppar
frityrsmet:
1 dl vetemjöl
0.75 dl majsstärkelse
0.5 tsk bakpulver
2 ägg
0.75 dl vatten
salt
sötsur sås:
2 dl vatten
1 dl ketchup
2 msk soja
3 msk risvinäger
3 msk socker
1 tsk majsstärkelse
stekta grönsaker:
3 paprikor
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
3 portioner
3 kycklingfiléer
1 liter frityrolja
marinad:
1 msk soja
salt
vitpeppar
frityrsmet:
1 dl vetemjöl
0.75 dl majsstärkelse
0.5 tsk bakpulver
2 ägg
0.75 dl vatten
salt
sötsur sås:
2 dl vatten
1 dl ketchup
2 msk soja
3 msk risvinäger
3 msk socker
1 tsk majsstärkelse
stekta grönsaker:
3 paprikor
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
olja
Blanda marinaden. Dela kycklingen i bitar och lägg i marinaden.
Koka samman allt till såsen utom majsstärkelse. Smaka av för sötma och syra. Rör ut majsstärkelsen. lite vatten och rör ner och låt koka upp.
Blanda frityrsmeten. Doppa kycklingen och fritera tills den är gyllene. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Tärna paprika. Skala och och strimla löken. Blanda med pressad vitlök. Stek hastigt i oljan.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar