måndag 8 mars 2021

Tårta med marshmellowfondant


Tårta med marshmellowfondant
10 portioner
3 ägg 
1.5 dl socker 
1.25 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
Fyllning:
Vaniljkräm
225 gram mosade hallon (kan ha varit frysta)
Smörkräm:
200g vit choklad
0.5 dl vispgrädde
450g smör
3.5 dl florsocker
Marshmellowfondant:
300g marshmellows
500g florsocker
karamellfärg


Sätt ugnen på 225 grader. Lägg smörgåspapper i en långpanna. Rör ägg och socker rösigt. Blanda de torra ingredienserna, blanda dem i smeten. Häll i långpannan. Grädda i 5 min.
Stjälp upp på sockrat smörgåspapper. Dra av det tidigare pappret försiktigt. Låt svalna lite. 

Smält chokladen tillsammans med grädden och låt svalna. Vispa smör och florsocker fluffigt. Vispa ner chokladgrädden.

Smält hälften av marshmellowsen i micron på medeleffekt, 1 minut i taget. Rör ner florsocker tills det blir en formbar massa. Färga med karamellfärg genom att knåda in färgen. Vid behov tillsätt mer florsocker. Kavla ut till en rektangel och skär hälften tunna strimlor och rulla runt slevhandtag och lägg i kylen för att stelna. Skär resterande i två band.

Skär kakan i sex bitar och bred hallon och vaniljkräm på varannan. Bred smörkrämen runt tårtan. 

Smält resten av marshmellowsen i micron på medeleffekt, 1 minut i taget. Rör ner florsocker tills det blir en formbar massa. Färga med karamellfärg genom att knåda in färgen. Vid behov tillsätt mer florsocker. Kavla ut till en rektangel och täck tårtan.

Lägg banden av den tidigare satsen fondant som ett kors. Lossa banden från slevarna och lägg på toppen av tårtan som presentsnören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar