Bröd med äpple och gröna russin
2 dl vatten
3 dl äppelmust
25g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
0.5 dl olja
14 dl vetemjöl
100 g sultanrussin
1 äpple
2 dl vatten
3 dl äppelmust
25g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
0.5 dl olja
14 dl vetemjöl
100 g sultanrussin
1 äpple
Rör ut jästen i vattnet. Rör ner musten. Blanda ner salt, honung, oljan och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 2h.
Sätt ugnen på 250 grader. Tärna äpplet. Rör ner resten av vetemjölet, russinen och äppletärningarna i degen. Knåda ordentligt och forma till en limpa. Låt jästa till dubbel storlek under bakduk.
Skär ett rutnät i brödet och ställ in det i ugnen. Spreja eller stänk vatten på bröden. Sänk temperaturen till 200 grader och grädda i ca 30min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar