6 portioner
1 kg kycklingfile
olja
salladslök
sesamfrön
Marinad:
2 apelsiner
6 vitlöksklyftor
0.5 dl sojasås
1 msk salt
1 msk peppar
Panering:
2 dl vetemjöl
3 ägg
4 dl ströbröd
Sås:
1 kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
2 apelsiner
0.5 dl socker
1 dl vatten
0.5 dl majsstärkelse
Tärna kycklingfilen i 2-3cm bitar. Riv zest från apelsinerna och pressa saften ur en av dem och blanda. Skala och pressa vitlöksklyftorna och blanda med citronsaften. Blanda i övriga ingredienser till marinaden och häll över kycklingen. Låt stå och marinera i en halvtimme. Dubbelpanera kycklingen i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Fritera tills den är gyllne.
Lös upp buljongtärningen i vattnet. Riv i zesten från apelsinerna och pressa i saften från dem. Rör ner sockret. Låt koka upp tills sockret har löst sig. Blanda vatten och majsstärkelse och häll i. Låt koka upp. Ta undan hälften av såsen som dipsås och resten vänder du den friterade kycklingen i. Strimla salladslöken och strö över vid servering tillsammans med sesamfröna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar