Stekt ris med bacon och ägg
3 portioner
2.5 dl ris
2.5 dl ris
5 dl vatten
1 tsk salt
3 ägg
1 krm salt
2 pkt bacon
1 gul lök
olja
1 krm salt
2 pkt bacon
1 gul lök
olja
1 tsk socker
2 msk soja
salt och peppar
5 cm purjolök
5 cm purjolök
Koka riset med salt och vatten i 15min eller ersätt med 7.5dl kokt ris.
Skala och hacka löken. Klipp baconet i bitar. Strimla purjolöken. Vispa upp ägget och blanda i saltet. Stek ägget i oljan och rör under tiden. Lyft upp när det har stelnat. Stek baconet knaprigt. Lyft upp baconet och häll i löken och stek den genomskinlig. Rör sen ner det kokta riset och stek det under omrörning ett par minuter. Rör ner socker och soja. Rör ner bacon och ägg och smaka av med salt och peppar. Strö över purjolöken vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar