Stekt kyckling med grönsaker och nudlar
6 portioner
6 portioner
4 kycklingfiléer
1.5 dl soja
2 tsk färsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1.5 dl soja
2 tsk färsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk ostronsås
2 msk sesamolja
2 msk socker
1 krm chilipulver
1 gul lök
3 stjälkar selleri
8 morötter
0.5 vitkålshuvud
olja
4 paket nudlar
5 dl kycklingbuljong
strimlad purjolök
Tärna kycklingfiléerna. Blanda soja, ingefära, pressad vitlök, ostronsås, sesamolja, socker och chilipulver. Häll hälften av såsen på kycklingfiléerna och låt marinera i en timme.
Skala och strimla löken och morötterna. Skiva sellerin. Strimla vitkålen. Stek kycklingen och lyft sen ur grytan. Stek grönsakerna i lite olja tills löken är genomskinlig. Lägg i nudlarna och häll över buljongen. Låt puttra i 5min. Lägg tillbaka kycklingen och häll över resten av såsen och rör runt. Strö över strimlad purjolök vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar