Receptet kommer ursprungligen från Feeders.
Kinesiskt porterfläsk
5 portioner
700 g fläskskarre
1 purjolök
5cm färsk ingefära
5 dl porter
4 msk japansk soja
2 msk muscovadosocker
700 g fläskskarre
1 purjolök
5cm färsk ingefära
5 dl porter
4 msk japansk soja
2 msk muscovadosocker
Salladslök
Blanchera fläskkarrén i kokande vatten en minut. Låt rinna av och skär i 4 x 4 cm stora bitar.
Dela purjolöken grovt och lägg i botten av en gryta. Skala och skiva färsk ingefära. Lägg på köttbitarna och häll över socker, soja och porter. Låt koka upp och sen sjuda under lock i ca 1h.
Lyft upp köttet och sila av såsen. Låt den koka ihop och häll över köttet. Strimla salladslök och strö över. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar