Ursprungligt recept kommer från Underbara Clara.
Krämig renskavsröra med stekta grönsaker
4 portioner
500 g rensskav
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 buljongtärning
2 tsk soja
1 msk vinbärsgelé
1 tsk fransk senap
2 msk messmör
500 g blandade grönsaker tex morot och vitkål
1 röd lök
smör
salt och peppar
lingon
4 portioner
500 g rensskav
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 buljongtärning
2 tsk soja
1 msk vinbärsgelé
1 tsk fransk senap
2 msk messmör
500 g blandade grönsaker tex morot och vitkål
1 röd lök
smör
salt och peppar
lingon
Skala och hacka den gula löken. Bryn kött och gullök i smör i en gryta. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka några minuter. Smaka av med soja, gele, senap, salt och peppar.
Skala och strimla grönsakerna och rödlöken. Stek grönsaker och rödlök i smör. Salta och peppra. Lägg blandningen ovanpå köttet och strö på frysta lingon.
Servera med pressad potatis och gelé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar