Choklad- och kaffecheesecake
6-8 portioner
25g smör
10 digestivekex
fyllning:
0.5 dl kakao
1 msk starkt kaffe
350g färskost
1 msk maizena
1.25 dl strösocker
6-8 portioner
25g smör
10 digestivekex
fyllning:
0.5 dl kakao
1 msk starkt kaffe
350g färskost
1 msk maizena
1.25 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 ägg
topping:
2 dl kesella vanilj
2 dl kesella vanilj
Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop fyllningen, förutom kaffe och kakao, till en slät smet. Häll hälften i formen. Tillsät kaffe och kakao till resten av fyllningen. Ringla ner den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i en timme. Låt kakan svalna och täck med vaniljkesella.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar