Kyckling i sötsur sås
5 portioner
1 kg kycklingfile
maizena
3 ägg
olja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1.75 dl äpplecidervinäger
1 burk ananaschunks
1 msk soja
0.5 dl ketchup
5 portioner
1 kg kycklingfile
maizena
3 ägg
olja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1.75 dl äpplecidervinäger
1 burk ananaschunks
1 msk soja
0.5 dl ketchup
0.5 dl socker
sesamfrön
Tärna i 2-3cm bitar. Vänd i maizena. Vispa upp äggen. Doppa kycklingbitarna i äggen och stek dem i oljan. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och tärna paprikorna. Stek vitlök och paprika i olja. Rör ner vinäger, ananas med spad, soja, ketchup och socker. Låt puttra tills sockret har löst sig. Lägg i kycklingen och vänd runt. Strö över sesamfrön vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar