Receptet är förenklat från ett från Feeders.
Lyxig fisk- och skaldjursgratäng
5 portioner
600g fiskfile
200g räkor
5 portioner
600g fiskfile
200g räkor
1 msk klippt dill
Sås:
2 dl smakrik fisk- och skaldjursbuljong
1 msk konjak
2 dl vitt vin
2 dl grädde
salt och svartpeppar
Potatismos:
1 kg mandelpotatis
1 msk salt
50 g smör
Sås:
2 dl smakrik fisk- och skaldjursbuljong
1 msk konjak
2 dl vitt vin
2 dl grädde
salt och svartpeppar
Potatismos:
1 kg mandelpotatis
1 msk salt
50 g smör
1 dl mjölk
2 äggulor
Salt och svartpeppar
2 äggulor
Salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen, dela och koka i saltat vatten. Häll av potatisen och mosa tillsammans med smör och mjölk. Rör ner äggulorna och smaka av med salt och peppar.
Koka ihop såsen.
Lägg fisken i mitten av en ugnsfast form. Spritsa potatismoset runt om. Häll på såsen och grädda i mitten av ugnen tills toppen är gratinerad. Strö över räkorna och dillen och servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar