tisdag 30 mars 2021

Lyxig fisk- och skaldjursgratäng

Receptet är förenklat från ett från Feeders


Lyxig fisk- och skaldjursgratäng
5 portioner
600g fiskfile
200g räkor
1 msk klippt dill
Sås:
2 dl smakrik fisk- och skaldjursbuljong
1 msk konjak
2 dl vitt vin
2 dl grädde
salt och svartpeppar
Potatismos:
1 kg mandelpotatis
1 msk salt
50 g smör
1 dl mjölk
2 äggulor
Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen, dela och koka i saltat vatten. Häll av potatisen och mosa tillsammans med smör och mjölk. Rör ner äggulorna och smaka av med salt och peppar.

Koka ihop såsen.

Lägg fisken i mitten av en ugnsfast form. Spritsa potatismoset runt om. Häll på såsen och grädda i mitten av ugnen tills toppen är gratinerad. Strö över räkorna och dillen och servera omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar