söndag 24 september 2017

Vegoburgare med grillad sallad


Vegoburgare med grillad sallad
4 portioner
4 hamburgerbröd
sallad
gurka
tomat
dressing 
ketchup
friterad sötpotatis
vegobiffar:
1 msk olja
1 lök
2 vitlöksklyftor
600 g vegofärs
4 st dadlar, finhackade
2 msk soja
3 msk barbecuesås
1 stor rödbeta
1 msk riven ingefära
3 msk potatismjöl

1,5 dl havregryn
salt & peppar
grillad sallad:
2 huvuden romansallad
majonäs
dukkah
olja

Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Stek lök, vitlök i oljan. Skala och finriv rödbetan. Blanda allt till biffar och låt vila innan grillningen.
Klyv salladen på länden och olja skärytorna. Grilla skärytorna. Ringla över majonäs och strö över dukkah vid servering.
Servera biffarna med alla tillbehör så att alla kan lägga ihop sina burgare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar