tisdag 26 september 2017

Sockerkaka med fyllning


Sockerkaka med fyllning
10-15 portioner
sockerkaka:
75g smör
1.5dl socker
2 ägg
2.5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av en citron
0.5 dl mjölk
fyllning:
250 g cream cheese
2 dl jordgubbssylt
dekoration:
2 dl krossade kex
2 dl vispgrädde
färska jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner äggen ett i tagen. Blanda ner de torra ingredienserna och sen mjölk och citronskal. Grädda i 20-25min.
Rör cream cheese mjukt och blanda sen med jordgubbssylten.
Tryck massor av hål i kakan med tex ett skedskaft och häll sen fyllningen över. Låt kakan kallna och vispa grädden under tiden. Bred ut grädde, strö över krossade kex och placera ut jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar