tisdag 26 september 2017
Sockerkaka med fyllning
Sockerkaka med fyllning
10-15 portioner
sockerkaka:
75g smör
1.5dl socker
2 ägg
2.5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av en citron
0.5 dl mjölk
fyllning:
250 g cream cheese
2 dl jordgubbssylt
dekoration:
2 dl krossade kex
2 dl vispgrädde
färska jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner äggen ett i tagen. Blanda ner de torra ingredienserna och sen mjölk och citronskal. Grädda i 20-25min.
Rör cream cheese mjukt och blanda sen med jordgubbssylten.
Tryck massor av hål i kakan med tex ett skedskaft och häll sen fyllningen över. Låt kakan kallna och vispa grädden under tiden. Bred ut grädde, strö över krossade kex och placera ut jordgubbar.
Etiketter:
bakning,
efterrätt,
mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar