onsdag 13 september 2017
Chokladpasta med karamellsås
Chokladpasta med karamellsås
6 portioner
5 dl specialvetemjöl
1 dl kakao
4 ägg
1 krm salt
karamellsås:
125 g smör
2.25 dl vispgrädde
1.5 dl farinsocker
1 dl strösocker
0.5 dl sirap
1 tsk flingssalt
Blanda torrvarorna till pastan och rör sen ner äggen försiktigt. Knåda ihop till en deg och låt sen vila i en halvtimme i kylen. Kavla ut tunt och skär i smala band eller använd en pastamaskin.
Smält och bryn smöret till karamellsåsen och tillsätt övrig ingredienser. Låt koka ihop medan du kokar pastan i lättsaltat vatten i 4-6 minuter.
Blanda pastan med karamellsåsen och servera med vaniljglass.
Etiketter:
efterrätt,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar