lördag 30 september 2017
Kalvstek
Kalvstek
6-8 portioner
1.5kg kalvstek
3msk smör
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 klyftade gula lökar
2 grovt skivade morötter
2 lagerblad
några kvistar persilja
4dl vatten
sås:
4 msk kalvfond
4 dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
2 msk vinbärsgele
2 tsk soja
Bryn steken i en stekgryta. Salta och peppra. Tillsätt övriga ingredienser och låt bräsera under lock i 1.5h. Låt steken vila i folie samtidigt som du gör såsen. Sila skyn och tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen sjudai ca 5min. Smaka av med salt och peppar.
Etiketter:
kött,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar