Hui Guo Rou
5 portioner
1 kg hel fläskkarre
1 tsk salt
1 stjärnanis
1 lagerblad
1 limeblad
1 liter vatten
5 cm ingefära 1 grön paprika
3 dl majskorn
1 purjolök
olja
1 tsk sambal oelek
2 msk hoisinsås (eller söt bönpaste)
1 tsk fisksås
buljong
Lägg karrén i botten på en gryta och häll över kokande vatten. Lägg i salt, stjärnanis, lagerblad och limeblad. Koka i 1-2h. Skär köttet i lillfingerstora strimlor och spara buljongen.
Skala och strimla ingefära. Kärna ur och strimla paprikan och strimla purjolöken. Hetta upp oljan och stek kött och grönsaker i omgångar. Blanda ner övriga ingredienser och späd med buljongen till lagom konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar