lördag 30 september 2017

Baconlindad fläskfile med blomkålsmos


Baconlindad fläskfile med blomkålsmos
5 portioner
1 fläskfile
200g bacon
0.5 tsk svartpeppar
1 msk smör
1 msk olja
150g cream cheese
2 vitlöksklyftor
2 soltorkade tomater
2 msk färsk salvia
2 dl vispgrädde
Blomkålsmos:
1 vitlök
0.5 tsk flingsalt
1 tsk olja
500g blomkål
100g smör
salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär av topparna på vitlöken. Strö över salt och ringla över olja. Låt baka i ugnen i ca 20min och låt sen svalna.

Sänk temperaturen till 175 grader. Skala vitlöksklyftorna. Mixa cream cheese, soltorkade tomater, vitlök och salvia.
Putsa fläskfilen och krydda med svartpeppar runt om. Skär en skår längs med hela fläskfilen. Fyll den med ungefär hälften av fyllngen och linda sen bacon runt om. Bryn den i oljan och smöret. Ställ sen in i ugnen och baka i ca 20 minuter.

Koka blomkålen mjuk. Skala den bakade vitlöken. Häll av vattnet och mixa med smör och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Mixa stekspadet med resten av fyllningen och låt koka upp. Servera sen som sås tillsammans med moset och köttet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar