lördag 30 september 2017

Knäckig björnbärspaj


Knäckig björnbärspaj
6 portioner
Pajdeg:
175 g smör
2 dl strösocker
0.5 dl farinsocker
0.75 dl ljus sirap
1.25 dl vispgrädde
2.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
Fyllning:
300 g björnbär
2 msk strösocker
0.5 msk maizena

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda björnbären med socker och maizena. Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde och låt koka upp.
 Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Häll smeten över björnbären. Grädda i 20-25min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar