lördag 30 september 2017
Knäckig björnbärspaj
Knäckig björnbärspaj
6 portioner
Pajdeg:
175 g smör
2 dl strösocker
0.5 dl farinsocker
0.75 dl ljus sirap
1.25 dl vispgrädde
2.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
Fyllning:
300 g björnbär
2 msk strösocker
0.5 msk maizena
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda björnbären med socker och maizena. Smält smöret i en kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde och låt koka upp. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Häll smeten över björnbären. Grädda i 20-25min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar