Bara en kaka till hade ett kycklingrecept som lät för gott för att inte prova.
Parmalindad kyckling med balsamicosås
4 portioner
3 kycklingfiléer
svartpeppar
4 paket parmaskinka
4 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 kycklingbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
250 g cocktailtomater
Några kvistar basilika
Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfileerna så de blir lika många bitar som skivorna parmaskinka
Rulla in varje bit i en skiva parmaskinka, och lägg dem med skarven nedåt i en form. Skala och hacka vitlöken. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök, och ta några varv med pepparkvarnen. Häll blandningen över kycklingrullarna, och sätt in formen i mitten av ugnen på 225C i ca 15 minuter. Halvera cocktailtomaterna och riv sönder basilikabladen med fingrarna. Strö över tomater och basilika precis före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar