måndag 11 juli 2016
Grillade kycklingspett
Grillade kycklingspett
4 portioner
500 g kycklingfile
marinad:
2 msk tomatpure
2 msk brun farin
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk soja
1 tsk finmalen spiskummin
1 tsk finmalen torkad koriande
2 msk sweet chilisås
3 vitlöksklyftor
3 dl kokosmjölk
Blanda alla marinadingredienser utom vitlök och kokosmjölk. Koka tills sockret löst sig. Pressa i vitlöken och häll i kokosmjölken. Koka upp. Spara hälften av marinade till dippsås. Skär kycklingen i strimlor och lägg i marinaden. Låt ligga i minst 3h i kylskåp. Trä kycklingen på spett och grilla i ca 10 min. Pensla med marinaden under grillningen.
Etiketter:
grillat,
kyckling,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar