tisdag 5 juli 2016
Bräserad kyckling med honung och fem kryddor
Bräserad kyckling med honung och fem kryddor
4 portioner
6 kycklingben
1 tsk sichuanpepparkorn
1 tsk kinesisk fem krydda
salt och peppar
1-2 msk olivolja
2 gula lökar
1 msk riven färsk ingefära
2 msk flytande honung
4 dl kycklingbuljong
Sallad:
Rödkål
Några morrötter
Sesamfrön
Lime
Mer olivolja
Rosta pepparkornen på hög värme i två minuter eller tills de doftar ljuvligt. Krossa till pulver i en mortel tillsammans med fem krydda och rejält med salt och peppar. Strö den över kycklingen och klappa in i köttet. Hacka löken fint och riv ingefäran. Hetta upp oljan i en gryta med höga kanter, lägg i kycklingen och sänk till medel. Låt köttet bryna i tre – fyra minuter. Lägg löken och ingefäran i pannan, kanske med mer olja, och fräs i sex – sju minuter. Tillsätt honung och kycklingbuljongen. Nu skall det bara puttra försiktigt under lock i 45 min.
Under tiden kokar du ris och gör en sallad med osthyvlad rödkål, rivna morrötter och lättrostade sesamfrön med en dressing av lime, olja och salt.
Etiketter:
kyckling,
matlagning,
tillbehör
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar