onsdag 16 september 2015
Två våningar pavlova
Pavlovatårta
8-9 bitar
bottnar:
8 äggvitor
2 tsk ätikssprit
4dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
fyllning:
3 dl rabarberkräm
2 dl vispgrädde
garnering:
2 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
50 g mörk choklad
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna i en torr och ren skål till ett hårt fast skum. Tillsätt ättikssprit. Blanda torrvarorna och vänd ner i vitorna. Bred ut smeten på två sockrade bakplåtspapper. Grädda i botten av ugnen i ca 75min. Låt bottnarna kallna.
Bred rabarberkrämen på bottnen. Vispa grädden tjockt. Bred hälften grädden över bottnen. Lägg nästa botten på. Bred över resten grädden och garnera med jordgubbar. Smält chokladen och ringla över. Servera direkt.
Etiketter:
bakning,
glutenfritt,
tårta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar