Allt började med ett recept på naan från Amys piece of cake och sen hittade jag lite fler recept jag utgick från och skapade en hel middag.
Indisk Cashew Kormagryta
4 portioner
1 msk olja
1 lök, hackad
1 msk färsk ingefära, finhackad
2 tsk malen koriander
2 tsk garam masala
2 vitlöksklyftor, finhackade
2,5 dl vatten
1/2 dl rostade cashewnötter, mixade/malda
2 tomater, hackade
1 liten zucchini, riven
1 röd paprika, skuren i strimlor
2 msk tomatpuré
salt, smaka av med
1 kyckling
Stycka up kycklingen. Hetta upp olja i en panna/gryta på medelvärme. Tillsättt lök och stek tills den är gyllene, ca 7 min. Rör om lite då och då. Tillsätt därefter ingefära, koriander, garam masala och vitlök. Stek ytterligare i 2 minuter under omrörning. Tillsätt sen kycklingen och bryn den.
Tillsätt vatten, cashewnötter, tomater, squash/zucchini, paprika, tomatpuré, lite salt. Koka upp, lägg på locket och sänk värmen. Låt det småputtra i 10-16 minuter.
Naan
4st
25 g jäst
3.5 dl vatten
2,5 dl naturell turkisk yoghurt
10 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 msk olja
2 msk honung
Lägg in en baksten i ugnen om du har en sådan och sätt ugnen på full effekt. Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet. Tillsätt socker och salt och rör tills allt löst upp sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en deg. Täck bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vila i en timme till.
Stjälp upp på bakbordet och dela i fyra delar. Knåda delarna. Kavla ut dem till 0.5cm tjocklek. Grädda 2-3 minuter på varje sida.
Raita
2,5 dl mild yoghurt
1 krm koriander
1 krm spiskummin
1 krm garam masala
salt och peppar
0,5 st hackad gurka
1 st hackad tomat
Blanda och servera.
Mangolassie
2 portioner
2 dl mangojuice
2 dl turkisk youghurt
Mixa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar