onsdag 16 september 2015
Wienerrullar
Wienerrullar
20-30st
250g smör
2.5 dl kall mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 msk socker
1 krm salt
ca 8.5 dl vetemjöl
fyllning:
50 g hasselnötsmjöl
50 g smör
0.75 dl strösocker
Smula jästen tilsätt mjölken. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta samman allt. Kavla ut den till en avlång kaka 30*40 cm, bred på smör. Vik i tre delar och kavla ut igen. Upprepa tre gånger eller tills allt smör är inblandat. Lägg den att vila i kylen ifall degen blir kladdig. Rör ihop fyllningen. Kavla ut igen till två rektangulära kakor. Bred på fyllningen längs långsidorna och rulla ihop från båda hållen. Skär centimetertjocka skivor och lägg dessa på plåten. Låt jäsa i 1h.
Grädda i 250 grader i 8 min.
Etiketter:
bakning,
wienerbröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar