fredag 4 september 2015
Butterkaka
Butterkaka
50g smör
2.5 dl mjölk
25 g jäst
0.5 dl socker
0.5 tsk salt
ca 7.5 dl vetemjöl
fyllning:
2 tsk kanel
50g smör
3 msk socker
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form en löstagbara kanter. Värm mjölken till 37 grader och lägg i smöret tills det är mjukt. Lös upp jästen i degvätskan. Blanda i vetemjölet. Låt jäsa övertäckt i ca 10 min.
Knåda degen och kavla ut den till en rektangulär platta. Bred fyllningen över allt utom de sista 5cm av bakkanten. Rulla samman, skär i bitar och ställ tätt i den smorda formen. Ställ och jäsa. Grädda i ca 20min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar