fredag 4 september 2015
Chokladkaka med apelsin och mandel
Chokladkaka med apelsin och mandel
75 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl filmjölk
2.5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 påse syltade hackade apelsinskal
25 g hackad mandel
0.75 dl kakao
0.75 dl kokande vatten
till formen:
smör
mandelmjöl
Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägggulorna ett i taget. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten. Tillsätt vatten och filmjölk. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll i en smord och bröad form. Grädda i ca 60 min.
Etiketter:
bakning,
mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar