onsdag 2 september 2015
Apelsintryffelbiskvier
Apelsintryffelbiskvier
40 kakor
2.5 dl mald sötmandel
2.5 dl florsocker
1 äggvita
fyllning:
1 dl vispgrädde
250 g choklad
50g smör
finrivet skal av en apelsin
2 msk citruslikör
topping:
300 g mörk choklad
Blanda smeten. Låt stå och tjockna i 15min. Sätt ugnen på 200 grader. Pudra arbetsbänken och degen med florsocker och kavla ut till en halvcentimeter tjock deg. Tryck ut 3cm kakor. Grädda i 5-8min.
Värm vispgrädden och smält smält chokladen i den. Låt svalna till ca 35 grader och rör ner resten. Bred på apelsintryffeln på kakorna toppigt. Smält chokladen och doppa kakorna i dem och låt dem stelna.
Etiketter:
bakning,
glutenfritt,
småkakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar