Bara en kaka till hade ett mumsigt recept på espressoglass och Heavenly cupcake hade ett lockande recept på rabarbersås, jag valde att kombinera dem.
Espressoglass
4 portioner
3 äggulor
1,75 dl råsocker
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl bryggt, kallt starkt kaffe
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljpulvret. Rör ner det avsvalnade espressokaffet i äggsmeten, och rör sedan samman den med den vispade vaniljgrädden. Häll upp i frysbar form och låt stå i frysen i minst 5 timmar.
Rabarbersås
2 rabarberstjälkar
0.5 dl vatten
1 dl socker
2 bitar syltad ingefära
Skölj och hacka rabarbern fint. Hacka ingefäran fint. Lägg allt i en kastrull och låt koka i 15min. Mosa ihop såsen, tillsätt mer vatten om den är för tjock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar