Detta för mig annorlunda recept att äta kräftor kommer från feeders.
Cajunkräftor med dirty rice
3 portioner
Kräftlag:
3 liter vatten
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk kryddpeppar
0.5 tsk kryddnejlikor
0.5 tsk koriander
0.5 dl salt
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
21 msk paprikapulver
0.5 tsk torkad timjan
0.5 tsk torkad oregano
0.5 tsk senapspulver
1 msk dillfrön
2 lagerblad
Kräftkok:
1 kg tinade kräftor
4 majskolvar
2 kryddiga korvar
Dirty rice:
4 dl ris
8 dl kycklingbuljong
1 msk olja
1 lök
4 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 pkt bacon
Lägg allt till kräftlagen i en gryta och koka upp. Dela korvarna i skivor. Lägg i majsen och låt koka i 10 minuter. Slanta korvarna. Lägg i kräftorna och korvbitarna och stäng av plattar, låt stå i några minuter innan servering.
Koka riset i buljongen i en kvart. Skala och hacka lök och vitlök. Klipp baconet i små bitar. Fräs lök och bacon i oljan tills löken är mjuk. Hacka paprikan. Rör ner ris och paprika tillsammans med bacon och lök och låt det bli lite stekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar